Duurzaam Nieuws

Symposium De waarde van systeemintegratie

1 maand 1 week ago

Wat is de echte waarde van systeemintegratie voor het energiesysteem van de toekomst? Kom naar ons symposium en ga direct aan de slag met nieuwe programma's, samen met innovatieve ondernemers, wetenschappelijk toptalent, netbeheerders en ambtenaren. Laat u daarbij inspireren op onze innovatiemarkt met presentaties en demo's.

RVO.nl

Online kennissessie klimaatadaptatie

1 maand 1 week ago

Hoe borgen we de leefbaarheid in de gebouwde omgeving bij extreme weersomstandigheden? Hoe buigen we mee met het klimaat op het boerenland? En hoe brengen we waterveiligheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie samen langs de oevers van de grote rivieren? Deze vraagstukken behandelen we tijdens de Online kennissessie klimaatadaptatie op donderdag 23 juni.

Tijdens de online sessie geven we antwoord op vragen over klimaatadaptatie en bieden we inspiratie, praktijkcasussen en handvatten voor provincies, gemeenten en waterschappen.

RVO.nl

"Verduurzamen met biohars is het bouwen van de toekomst"

1 maand 1 week ago

Henk Loves van Bouwgroep Emmen en Erik Oesterholt van Plantics zien dat de bouw moet veranderen. De CO₂-uitstoot moet omlaag. Ze pionieren op dit gebied en met succes. "Van natuurlijke materialen en onze biologische hars bouwmaterialen maken, dat zien wij als de toekomst."

RVO.nl

Save the date: online informatiebijeenkomst LIFE 2022

1 maand 1 week ago

Op donderdag 2 juni organiseren wij een online Nederlandse informatiemiddag over de Europese subsidieregeling LIFE. Het programma van deze middag volgt binnenkort.

De regeling LIFE draagt bij aan het realiseren van het Europese milieu-, energie- en klimaatbeleid, zoals de Europese Green Deal.

Nieuwe openstelling

De nieuwe call voor LIFE 2022 opent naar verwachting op 17 mei 2022. Dan wordt ook meer bekend over de onderdelen Circulaire economie en kwaliteit van leven (CEQoL), Natuur en biodiversiteit (Nat), Klimaat (Cli) en Hernieuwbare energietransitie (CET).

RVO.nl

"Het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg heeft ons verder gebracht"

1 maand 1 week ago

Net als veel andere Nederlandse gemeenten kampt Wijk bij Duurstede met snelle vergrijzing. Beleidsadviseur Cathy Venselaar: "Daardoor kloppen steeds meer particulieren bij ons aan met een initiatief rond wonen en zorg."

De gemeente had behoefte aan duidelijke kaders om deze ideeën te beoordelen en schakelde het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg (OWZ) in. Expert Antoinette van Heijningen bleek een perfecte match. Samen met Venselaar ging zij aan de slag.

RVO.nl

Online informatiesessie Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks - 14 april

1 maand 2 weken ago

Bent u ondernemer en koopt of financial-leaset u een nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto? Dan is de nieuwe subsidieregeling Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) wellicht interessant voor u. Meld u aan voor de online informatiesessie op 14 april en laat u informeren.

De AanZET is bedoeld voor het stimuleren van het gebruik van emissieloze vrachtauto’s in heel Nederland. Dit is ongeacht het gebruik ervan in nul-emissie zones. Na dit webinar weet u meer over de voorwaarden voor de AanZET en de stappen in het aanvraagproces.

RVO.nl

Online informatiesessie Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks - 13 april

1 maand 2 weken ago

Bent u ondernemer en koopt of financial-leaset u een nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto? Dan is de nieuwe subsidieregeling Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) wellicht interessant voor u. Meld u aan voor de online informatiesessie op 13 april en laat u informeren.

De AanZET is bedoeld voor het stimuleren van het gebruik van emissieloze vrachtauto’s in heel Nederland. Dit is ongeacht het gebruik ervan in nul-emissie zones. Na dit webinar weet u meer over de voorwaarden voor de AanZET en de stappen in het aanvraagproces.

RVO.nl

Bijeenkomst actualisatie energiebesparingsplicht en erkende maatregelen

1 maand 3 weken ago

In 2023 start een nieuwe ronde van de informatieplicht energiebesparing. Tijdens de informatiebijeenkomst op 14 april informeren wij u over de stand van zaken.

U kunt de bijeenkomst zowel op locatie als online volgen.

Programma

In de bijeenkomst licht Jelte de Jong van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de voorgenomen wetswijzigingen voor de energiebesparingsplicht toe. Jac van Trijp (RVO) informeert u over de actualisatie van de Erkende Maatregelenlijsten (EML).

RVO.nl

Informatiebijeenkomst Electric Vehicle Symposium (EVS35)

1 maand 3 weken ago

Van 11 tot en met 15 juni 2022 vindt in Oslo het Electric Vehicle Symposium plaats (EVS35). Dit is het grootste internationale congres met vakbeurs ter wereld op gebied van elektrisch vervoer. Wilt u hier meer over weten? Kom dan op woensdag 6 april 2022 naar informatiebijeenkomst in Utrecht (exacte locatie volgt nog) of sluit digitaal aan.

RVO.nl

Vakbeurzen Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd

1 maand 3 weken ago

Wilt u alles weten over de nieuwste technieken op solar- en warmtegebied? Kom dan naar de vakbeurzen Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd op 12, 13 en 14 april. Wij nodigen u uit via RVO gratis deel te nemen aan deze beurs.

Vanuit RVO geven wij een aantal seminars. U bent daarnaast welkom in onze stand met al uw vragen over subsidies op het gebied van warmte en zonne-energie. Wij organiseren elke dag van 13:00 uur - 14:00 uur een speciaal spreekuur. U vindt ons op beursstand E8.

RVO.nl

Innovatie- en netwerkmiddag over waterstof

2 maanden ago

Doe op donderdag 21 april mee met de innovatie- en netwerkmiddag over waterstof. Ondernemers vertellen u over hun technologieën en processen. Misschien zijn die interessant voor uw bedrijf? Ook informeren we u over de kansen en investeringsmogelijkheden op het gebied van de Waardeketen Waterstof in België. Daarnaast krijgt u volop de mogelijkheid te netwerken.

RVO.nl

Bio360 Expo

2 maanden ago

Bent u actief in de bio-energie en in de bio-economie sectoren? Bent u geïnteresseerd in de biotransitie? Meld u aan voor de Bio360 Expo en ontmoet internationale experts, bedrijven en stakeholders.

Het doel van de beurs is bio-energie bevorderen. Of het nu gaat om biogas, biomassa of de energieterugwinning uit afval.

Tijdens Bio360 Expo staat het vraagstuk van de koolstof centraal: de gevolgen van het stijgende CO2-niveau in de atmosfeer en de opwarming van de aarde.

RVO.nl