Management Nieuws

Jonge Bazen : De generatie van Johan Derksen en de \'woke- en cancel-\'cultuur...

2 maanden ago
Bennie Jolink, de zanger van Normaal, viel Johan Derksen gisteren bij in een AD-interview. Derksen meldde deze week dat hij een halve eeuw terug een kaars tussen de benen van een dronken vrouw had gestoken. Niemand begrijpt waarom hij dit out of the blue vertelde, maar hij deed het wel en de gasten aan tafel moesten er toch even om lachen. De samenleving reageerde en dat deed ze stevig. Derksen bekende hier publiekelijk een verkrachting, zo stelde men, en dat in een tijdsgewricht waarin de ene bekende mannelijke Nederlander na de andere door de misbruikmand viel. Normaal-zanger Jolink vond dat allemaal nogal hypocriet. Wat Derksen destijds meemaakte was ‘gewoon dronken lolmakerij, niets anders’, vond Jolink. Mensen die Derksen nu laten vallen snappen niets van de jaren zestig en zeventig, waarin mannen èn vrouwen gezamenlijk vaak de grenzen overschreden. Dat gebeurde destijds dagelijks, we moeten het allemaal niet zo serieus nemen; dat is wat de heren zeggen.)
Bert Overbeek

ManagementSite.nl : De retentie-paradox: je moet loslaten om vast te houden

2 maanden ago
“Zullen ze niet willen vertrekken?” is een vraag die ik vaak krijg als ik (HR-) directies voorstel om externe loopbaanbegeleiding aan te bieden aan hun medewerkers. Mijn antwoord is steevast: “Nee, in tegendeel”. Onze praktijkervaring, maar ook arbeidsmarktstudies tonen aan dat externe loopbaanbegeleiding retentie verbetert en engagement verhoogt[...])
Frans van de Ven

ManagementSite.nl : Zo haal je meer uit informeel leiderschap

2 maanden 1 week ago
Informeel leiderschap krijgt weinig aandacht in de organisatiekunde. Onterecht, informele leiders spelen een cruciale rol in innovatie en het beheersen van de informatiestromen. In een tijd van platte organisaties met autonome medewerkers worden ze bovendien steeds belangrijker[...])
Peter van Lonkhuyzen

ManagementSite.nl : Omarm de onzekerheid

2 maanden 1 week ago
In de jaren zestig van de vorige eeuw ontdekte Martin Seligman een bijzonder fenomeen. In één van zijn experimenten maakte hij gebruik van elektrische schokken bij honden. Er werden steeds twee honden aan het experiment blootgesteld, waarbij één hond de duur van de schok kon beïnvloeden en de ander niet[...])
Edwin Zasada

Jonge Bazen : Feedback op zijn Oost-Afrikaans: minder direct, maar toch helder...is dat niet beter?

2 maanden 1 week ago
Je kunt leren van andere culturen. En dat geldt zeker als je als trainer mensen in Nairobi een training geeft. Twee jaar geleden deed ik dat. Het leukste moment was het moment dat we de groep wilden helpen met het geven van feedback. Wij kwamen aan met een leuk pakketje \'westerse\' feedbackregels. Tijdens de presentatie vriendelijk knikkende deelnemers. \'Interesting\' klonk het \'Very interesting\'. Maar toen we de oefeningen gingen doen, verscheen er een glimlach en zagen we weinig tot geen initiatief. Het werd al snel duidelijk dat niemand het ging doen. Het aanspreken, zoals het ons voor ogen stond, paste voor geen meter bij de Oost-Afrikaanse cultuur. Dus stelden we dat vast en vroegen hoe zij aanspreken dan zagen.)
Bert Overbeek

De Laatste Meter : Verduurzamen in de food? Verbied thuis koken!

2 maanden 1 week ago
De supermarktbranche ontsnapt niet aan het verplicht verminderen van de CO2-uitstoot. Distrifood sprak met Walther Ploos van Amstel over hoe dat het beste in gang kan worden gezet: ‘Thuis koken zou je moeten verbieden, daar verstoken we de meeste CO2.’)
Walther Ploos van Amstel

ManagementSite.nl : Afspraak is afspraak

2 maanden 2 weken ago
Frits ergert zich aan de vergadercultuur in zijn MT. Managers komen te laat, zijn niet goed voorbereid, walsen door agendadruk aan het einde van de vergadering snel door belangrijke onderwerpen heen en zijn er met hun gedachten lang niet altijd bij. Frits wil meer discipline[...])
Norbert Netten

ManagementSite.nl : Afspraak is afspraak

2 maanden 2 weken ago
Frits ergert zich aan de vergadercultuur in zijn MT. Managers komen te laat, zijn niet goed voorbereid, walsen door agendadruk aan het einde van de vergadering snel door belangrijke onderwerpen heen en zijn er met hun gedachten lang niet altijd bij. Frits wil meer discipline[...])
Norbert Netten

ManagementSite.nl : Echte leiders huilen niet

2 maanden 2 weken ago
Ken je dat, dat je enorm aan het pushen bent maar dat resultaat binnen je team uitblijft? Dat je tot in detail ziet wat er niet goed gaat en dat je het tij toch niet gekeerd krijgt? Je bent niet de enige die dit frustrerend vindt en je bent niet de enige die hier (te) veel energie door verliest[...])
Lodewijk Gimberg

Jonge Bazen : Een machts-clash in het 1e eeuwse Jerusalem

2 maanden 2 weken ago
Omdat het Pasen is, nu eens wat anders op jongebazen, al gaat het over leiderschap. In zijn boek \'De moed van Jesjoea\' beschrijft Bert Overbeek niet alleen het leiderschap van, maar ook het proces tegen Jezus, een leider pur sang, waaraan wij uiteindelijk ons paasfeest te danken hebben. Het boek zoekt de historische (de mens) Jezus terug, niet vanuit een traditioneel maar vanuit een modern-wetenschappelijk perspectief. Overbeek spreekt overigens van Jesjoea. (Hier een link naar zijn boek: https://www.paagman.nl/product/75187876/de-moed-van-jesjoea-door-bert-overbeek) Een fragment uit het boek dat verwijst naar zijn proces. \' Het proces tegen Jesjoea was vooral een politiek proces. Hij moest hoe dan ook uit de weg worden geruimd; zoveel is duidelijk. Het is heel goed mogelijk dat Kaiafas daarbij de beste intenties had. In Johannes 8:14 zegt hij, dat het beter is dat één mens sterft dan dat een heel volk bederft. Jesjoea is in zijn ogen een gevaar voor zijn volk. Hij had daarvoor vanuit zijn gezichtspunt enige reden. Jesjoea had het einde van de tempel voorspeld, had dubieuze dingen gezegd over de belastingen aan de Romeinen en dan werd hij ook nog als de Messias voorgesteld, oftewel: de macht van de keizer werd betwijfeld. Dat waren uitspraken die in die dagen garant stonden voor een executie; bij de Romeinen werd die voltrokken door kruisiging. De gevestigde geestelijkheid werkte in die zin nauw samen met de Romeinen, dat ze garandeerden de rust te zullen bewaren. Dat ze hierbij met integriteit morsten, en regelmatig hun eigen machtsposities veilig stelden, is geen punt van discussie. )
Bert Overbeek

Management Pro : Manager: gedraag jezelf als een Wetenschapper.....

2 maanden 3 weken ago
https://www.youtube.com/watch?v=TigWvmkCa9E \'Elke dag nemen managers beslissingen over producten, klanten, toewijzing van middelen, beloning van werknemers en meer, dit allemaal op basis van veronderstellingen die nooit kritisch zijn onderzocht, laat staan uitgedaagd. “Ik ben er altijd in geslaagd om het op deze manier te doen en heb er nooit aan gedacht om het anders te doen”, is wat we vaak horen als managers wordt gevraagd waarom ze geen vraagtekens zetten bij praktijken die achteraf, of (al) tussentijds, onjuist bleken te zijn. Maar wanneer sceptici aantonen dat de ideeën die ten grondslag liggen aan praktijken verkeerd, verwarrend of zelfs kostbaar zijn, begrijpen managers en leiders het belang van het systematisch testen van aannames.\' Er is een fundamenteel verschil tussen de academische onderzoeker en praktijkgerichte veranderaar: de onderzoeker probeert om afstand te nemen en zo objectief mogelijk de feiten weer te geven (waardevrij), terwijl de veranderaar een duidelijke intentie en belang heeft, gerelateerd aan het veranderproces. Houd ik (ook) mijn studenten voor. Het sluit aan op dat wat Harvard\'s Stefan Thomke en Gary W. Loveman constateren, zie citaat, in hun artikel \'Act like a Scientist,\' great leaders challenge assumptions, run experiments, and follow the evidence, gedraag jezelf als een wetenschapper: daag (je) aannames uit, voer experimenten uit en volg de bewijslast.)
Willem Scheepers

De Laatste Meter : Het delen van data delen moet verplicht worden? Laten we beginnen met de overheidsdata

2 maanden 3 weken ago
Prof.dr. Jos van Hillegersberg kwam bij de opening van de Dinalog Innovatieconferentie op 5 april met de prikkelende stelling: “Het delen van data delen moet verplicht worden”. De deelnemers aan het congres waren het duidelijk niet met elkaar eens. Ja, dat is nodig voor meer duurzaamheid. Neen, in data zit juist de concurrentiekracht van bedrijven.)
Walther Ploos van Amstel

De Laatste Meter : Succesvolle herontwikkeling bedrijventerrein Lage Weide Utrecht

2 maanden 3 weken ago
Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace levert samen met zijn investeringspartnerpartner Invesco de komende maanden drie nieuwe bedrijfslocaties op in Utrecht. De panden worden verhuurd aan onder meer Albert Heijn en een grote Nederlandse retailer, die op een later moment wordt bekendgemaakt. )
Walther Ploos van Amstel

ManagementSite.nl : Ambtelijk leiderschap in een nieuwe bestuurscultuur

2 maanden 3 weken ago
Het afgelopen jaar reageerde het Binnenhof op de toeslagenramp en het daaraan gekoppelde systeemfalen met het begrip ‘nieuwe bestuurscultuur’. Alle betrokken beroepsgroepen hadden hun werk gedaan. Niemand had succesvol tegenspraak kunnen bieden, terwijl er voortdurend aanwijzingen kwamen dat het gruwelijk misging[...])
Jacques Mulders

ManagementSite.nl : Cultuur, de waarden en normen van je organisatie

2 maanden 3 weken ago
Ongeacht welke organisatiestrategie je probeert te implementeren, het succes en de doeltreffendheid ervan zal worden bepaald door de cultuur waarbinnen de medewerkers het plan uitvoeren. Dát is wat Drucker bedoelt met bovenstaande quote.  Als je menselijk denken en gedrag wilt beïnvloeden is cultuur ongelofelijk belangrijk[...])
Margareth de Wit

ManagementSite.nl : Hoe ga je om met de kansen en bedreigingen van digitalisering?

2 maanden 3 weken ago
We worden door het digitaliseren meer kwetsbaar. Het aantal cyberaanvallen is explosief gestegen. Tegelijkertijd biedt de verdergaande digitalisering en automatisering ook in de vorm van Artificial Intelligence enorme kansen. Jan Veldsink, kerndocent AI and Digital Security bij Nyenrode Business Universiteit, geeft vijf tips[...])
Willem Mastenbroek

1 Minute Manager : Bondscoach: over Van Gaal, Koeman en de Hollandse school (1e deel)

2 maanden 4 weken ago
De Hollandse school van Totaalvoetbal Wat doet een bondscoach eigenlijk zo de hele dag? Het is een vraag die menigeen bezighoudt, zeker nu de functie zo in de schijnwerpers staat. Het WK is aantocht, Louis van Gaal heeft zijn film, is getroffen door een ernstige ziekte en vandaag is Ronald Koeman aangesteld als zijn opvolger. In 2014 publiceerde ik mijn boek Bondscoach, coaching handboek voor 16 miljoen Nederlanders. Inmiddels zijn we met 17 miljoen op aarde, maar de boodschap van het boek is aardig overgekomen. Want tot mijn grote verrassing blijkt mijn naam te prijken in een boek over de Hollandse school van het Totaalvoetbal van Rob Siekmann. Een literatuurstudie naar de achtergronden en de inhoud van de begrippen Hollands school en totaalvoetbal. Daar ben ik dus maar eens ingedoken en ik zal er de komende tijd af en toe eens wat uit lichten. Want om maar met de deur in huis te vallen, we spreken wel steeds over de Hollandse school, maar wat is dat dan?  Ik heb dat in 2014 proberen te duiden op hoofdlijnen en kwam met 12 kenmerken, waarvan ik hier de meeste zal aandragen. Tot aan het WK zal ik van tijd tot tijd artikelen wijden aan onze bondscoach, het spel, de \'school\' en een en ander proberen te duiden. )
Gyuri Vergouw

ManagementSite.nl : Een persoonlijk verhaal over bewustwording

2 maanden 4 weken ago
Diversiteit en Inclusiviteit. Ze gaan het beste hand in hand. Want waar diversiteit vooral iets zegt over de aanwezigheid van verschillen in een groep, gaat het bij inclusiviteit om het creëren van het echte groepsgevoel. Een ieder voelt zich gerespecteerd, gewaardeerd, betrokken en veilig genoeg om zichzelf te kunnen zijn[...])
Angela Brands