Management Nieuws

Kwart Nederlanders wil liever ander werk

21 uur 37 minuten ago
Het aantal openstaande vacatures in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Toch zit in deze historisch krappe arbeidsmarkt een kwart van de werkenden niet op hun plek. Er lijkt geen beter moment te zijn om een stap te maken. Opvallend is echter dat het merendeel van deze mensen weinig tot geen actie onderneemt.

Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen

21 uur 38 minuten ago
Met de dreigende recessie van vandaag de dag zullen veel bedrijven hun budgetten verlagen, hun plannen aanpassen en op zoek gaan naar nieuwe manieren om kosten te besparen, volgens Dave Russell, Vice President of Enterprise Strategy bij Veeam. Ook IT-budgetten zullen onder druk komen te staan.

Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek

21 uur 39 minuten ago
Uit onderzoek van SD Worx blijkt dat meer dan de helft van de Europese bedrijven een verhoogde focus heeft op de digitalisatie van HR-processen. Vooral de non-profit sector, met name de zorg (57 procent), is bezig met een inhaalslag op dit gebied. 54 procent van de werknemers onder de 35 jaar vindt dat de digitalisatie op de werkvloer aan verbetering toe is.

Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen

3 dagen 21 uur ago
Uit recent onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders blijkt dat één op de drie Nederlanders met een hoog inkomen door geldgebrek soms een rekening niet meer kan betalen. De sterk gestegen inflatie treft inmiddels vrijwel iedereen binnen de samenleving: van lagere inkomens tot de middenklasse en dus ook de hogere inkomens.

Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter

3 dagen 21 uur ago
Beveiligingsonderzoekers van Mimecast hebben een nieuwe phishingcampagne ontdekt die gericht is op Twitter-gebruikers. In de phishingmails worden gebruikers zogenaamd genformeerd over het nieuwe betaalde abonnement waarmee zij een blauw vinkje achter hun naam kunnen krijgen. In werkelijkheid is dit een poging om persoonlijke gegevens te stelen.

Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers

3 dagen 21 uur ago
 Mobiele providers bieden bedrijven een betaalbare manier om smsjes te versturen. En ze worden ook gebruikt door officiële instanties om berichten te versturen. Zo kunnen er berichten worden verstuurd voor vluchten, afspraken en bankmeldingen. Maar omdat deze providers gemakkelijker toegang bieden tot mobiele netwerken, zijn ze een populair doelwit geworden voor aanvallers.

Top-drie leiderschapstips voor het winnen van het WK voetbal

4 dagen 21 uur ago
razilië, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk ... de wereldkampioenen voetbal in deze eeuw hebben één ding gemeen: effectief leiderschap. Nu het WK 2022 in Qatar van start is gegaan worden de prestaties van spelers, teams en coaches weer nauwgezet door fans en verslaggevers onder de loep genomen.

Cyberschaamte volgens specialisten digitale security woord van het jaar

4 dagen 21 uur ago
Het woord 'cyberschaamte' krijgt een vermelding in de nieuwe editie van het Nederlandse cybersecuritywoordenboek. Een jury van experts onder voorzitterschap van PvdA-Kamerlid Barbara Kathmann verkoos het begrip vanwege het belang hiervan ook als Cybersecuritywoord van het Jaar. Het is voor het eerst dat deze verkiezing wordt gehouden.

Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen

4 dagen 21 uur ago
Een toxische werkomgeving kan heel veel leed veroorzaken, kan carrières vernietigen en kan, als er geen actie ondernomen wordt, de reputatie van een bedrijf volledig te gronde richten. Volgens berekeningen van TNO (TNO) zorgde alleen al pesten op de Nederlandse werkvloer voor vier miljoen extra verzuimdagen. Dat betekent 900 miljoen euro aan loondoorbetaling voor werkgevers.  

HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving

5 dagen 21 uur ago
HR-professionals zijn het met veel wetten en regels binnen hun vakgebied niet eens. Neem bijvoorbeeld het feit dat Nederlanders niet het recht hebben om buiten kantoortijden onbereikbaar te zijn. Tachtig procent van de HR-professionals zou dit recht wel graag in de wet terug zien komen. Daarnaast vindt bijna driekwart (74 procent) dat loongerelateerde uitkeringen elk jaar mee zouden moeten stijgen met het minimumloon, en niet alleen in 2023.

Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen

5 dagen 21 uur ago
 Meer dan 95 procent van de organisaties heeft softwaregedefinieerde wide area networks (SD-WANs) ingezet of zijn van plan dit in de komende 24 maanden te doen, maar bijna de helft (42 procent) heeft geen beveiliging gentegreerd in SD-WAN. Dit blijkt uit een IDC-onderzoek van GTT Communications, Inc.. 

Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren

5 dagen 21 uur ago
In 2022 bestond de wereld van werk uit het perfectioneren van hybride werken. Organisaties gingen op zoek naar nieuwe oplossingen om medewerkers zo goed mogelijk samen te laten werken. Tenslotte is een goede samenwerking cruciaal voor een gezonde bedrijfsvoering. Het is daarom belangrijk organisaties alle zeilen bijzetten om op een duurzame wijze in verbinding met elkaar te blijven.

Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers

6 dagen 21 uur ago
Zorgverzekeraar Cigna start een nieuw wereldwijd initiatief waarin bestuurders worden opgeroepen om vijf procent van hun werkweek te besteden aan geestelijke gezondheid op de werkvloer. De vijf procent Pledge wordt vandaag gelanceerd nadat uit nieuw onderzoek onder bijna 12.000 volwassenen blijkt dat 82 procent van medewerkers in Nederland last heeft van burn-out klachten en bijna twee op de drie medewerkers kampt met werkstress.

Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,

6 dagen 21 uur ago
Workday maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek waaruit blijkt dat de meerderheid van organisaties investeert in diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI), maar dat veel organisaties niet over de benodigde data beschikken of deze niet effectief gebruiken om strategieën en zakelijke impact te sturen. 

Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën

6 dagen 21 uur ago
Bij het uitstippelen van een content- en SEO-strategie dient de marketingmanager de strategie in de juiste richting te sturen. Te veel marketeers focussen op wat populair is. Dat is zeker niet altijd slecht, maar bij een zoekwoordenonderzoek kan het net interessant zijn om op de zogeheten nichezoekwoorden te focussen. Dit zijn zoekwoorden die minder vaak worden gebruikt en waarbij de concurrentie beperkt is.

Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe

1 week ago
Maar liefst 89 procent van de Nederlanders mag van zijn werkgever niet sporten tijdens werktijd. Dat terwijl een kwart van de werkgevers (24 procent) aangeeft, als gevolg van de coronapandemie, wel positief tegenover sporten onder werktijd te staan. Dit blijkt uit onderzoek van OneFit onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst van achttien jaar en ouder. Zes procent van de medewerkers accepteert dit niet en sport wel eens stiekem onder werktijd.

Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen

1 week ago
Onlangs is de wintertijd weer ingegaan en dus krijgen we te maken met donkere, natte en winderige dagen. Daarom kunnen we maar beter goed voorbereid zijn om ongelukken en spanningen in het verkeer te voorkomen. Uit recent onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt namelijk dat bijna de helft van de automobilisten (44 procent) de meeste zenuwen krijgt van rijden met slechte weersomstandigheden.

Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt

1 week ago
​​In 2020 zagen we snelle groei en transformatie doordat bedrijven moesten reageren op de onzekerheid en veranderingen die de pandemie met zich meebracht. Twee jaar later is er echter niet meer zoveel momentum en ontbreekt een goede strategie voor transformatie van de customer experience (CX). Volgens Peter Lorant, COO EMEA bij Zendesk moeten bedrijven juist na de pandemie de focus leggen op het bieden van meer unieke ervaringen aan nog veeleisender klanten.

Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder

1 week 3 dagen ago
Gemiddeld verdienen jongeren 74 procent meer dan het minimumloon, blijkt uit onderzoek van werkapp Maqqie onder 7.000 werknemers. Vanaf de leeftijd twintig tot 25 jaar is dat verschil kleiner, maar wordt er toch negentien procent meer betaald dan wettelijk verplicht is. Opvallend is dat vrouwen vanaf jonge leeftijd al vier procent minder betaald krijgen dan mannen. 

Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals

1 week 3 dagen ago
Ransomware-aanvallen trekken een zware wissel op Nederlandse IT-professionals. Ruim een derde geeft aan dat hun mentale gezondheid hieronder lijdt. Door de stress overwegen veel IT-professionals zelfs om binnen twee jaar iets anders te gaan doen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast.