Logistiek Nieuws

DB Schenker met Mercedes eActros voor groene stadsdistributie

2 maanden 2 weken ago
DB Schenker heeft als eerste bedrijf ter wereld een in serie geproduceerde Mercedes-Benz eActros in ontvangst genomen. De logistiek dienstverlener zal de nieuwe elektrische vrachtwagen inzetten voor stadsdistributie. Met de eActros voegt DB Schenker een ander voertuigmodel toe aan zijn duurzame vloot en zet het een nieuwe stap in de richting van klimaatneutrale logistiek.

UPDATE – Na wegblokkade ook luchtruim Rusland gesloten

2 maanden 2 weken ago
De goederenstromen tussen Europa en Oekraïne enerzijds en Rusland en Belarus anderzijds liggen grotendeels stil. Dat gold al voor het wegtransport, met lange files aan beide grenszijden tot gevolg. Inmiddels is ook het luchtruim gesloten. De gevolgen zijn groot, waaronder voor Chinese toeleveranciers.

Onduidelijkheid troef na platleggen transportnetwerken Rusland-Oekraïne

2 maanden 2 weken ago
De sancties die de Europese Unie aan Rusland en Belarus hebben opgelegd zorgen voor onderbroken transportnetwerken. Hoeveel goederen vaststaan is onbekend, meldt evofenedex. De impact is groot, zeker voor Nederland als een van de grootste exporteurs van goederen naar Rusland.

Koopman neemt eerste elektrische MAN eTGM in gebruik

2 maanden 2 weken ago
Logistieke dienstverlener Koopman Logistics heeft onlangs de eerste MAN eTGM die in Nederland in het distributiewerk ingezet gaat worden, in gebruik genomen. Deze elektrische bakwagen gaat voor PON Logistiek auto-onderdelen rijden op twee routes.

Hellmann lanceert e-fulfilmentservice voor de VS

2 maanden 2 weken ago
Hellmann Worldwide Logistics wil de drempel om via e-commerce goederen te verkopen in de VS verlagen voor bedrijven die daar nog niet aanwezig zijn. De dienst die het hiervoor heeft opgericht heet Easy eComm en is in drie stappen tot volledige e-fulfilmentservice uit te breiden.

Overgrote deel pakketten in 2021 binnen 24 uur bezorgd

2 maanden 2 weken ago
83 procent van de pakketten is in 2021 binnen 24 uur geleverd door de pakketbezorgers. Dit terwijl de vraag naar pakketbezorging steeg en de vraag naar sameday-delivery in december 69 procent hoger lag dan in januari van het jaar.

UPS breidt campus Roermond uit met innovatiecentrum

2 maanden 2 weken ago
Logistiek dienstverlener UPS Supply Chain Solutions heeft het bestaande magazijn in Roermond uitgebreid met 17.000 vierkante meter aan opslagruimte. In dit extra magazijn is bovendien het eerste EMEA-innovatiecentrum van UPS gevestigd.

Combex gaat met Volvo FMX Electric voor groenere bouw

2 maanden 2 weken ago
Combex Bouwlogistiek gaat een Volvo FMX Electric inzetten voor het vervoer van bouwmaterialen. Combex zet met deze aankoop, samen met partner IJB Groep, een nieuwe stap in de beperking van uitstoot van schadelijke stoffen binnen de bouwlogistiek.

DPD stelt twee nieuwe directieleden aan

2 maanden 2 weken ago
DPD Nederland heeft twee nieuwe directieleden aangesteld. Per 14 maart vervult Martijn Kleij de rol van CCO. In september is Marc Toebes al begonnen als CFO van het pakketbedrijf.

Rotterdam start met proef walstroom op waterstof

2 maanden 2 weken ago
Eind 2022 start er in de Rotterdamse Eemhaven een proef met mobiele walstroom op waterstof voor schepen van Cargow. De proef wordt gehouden in het kader van een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam om het gebruik van walstroom in de haven te intensiveren.

‘Het logistieke mkb moet data echt snel gaan omarmen’

2 maanden 2 weken ago
Veel logistieke mkb bedrijven hebben hulp nodig bij het efficiënter gebruik maken van data. “De logistieke operatie mag dan groot zijn, de staf van dienstverleners is vaak klein, er is onvoldoende kennis”, stelt Bas Groot, project manager DALI bij Logistics Community Brabant.

TLN en Havenbedrijf Rotterdam: ‘Grote zorg over Russisch geweld in Oekraïne’ – UPDATE

2 maanden 2 weken ago
Nederlandse wegvervoerders die ondanks het negatief reisadvies dat momenteel geldt voor Oekraïne toch naar dat land rijden, moeten beducht zijn voor een groot aantal risico's. Deze dringende waarschuwing geeft TLN aan transporteurs naar aanleiding van de toenemende onrust in dit land na de invasie vanochtend door het Russische leger. Ook het Havenbedrijf Rotterdam maakt zich inmiddels grote zorgen over de situatie in Oekraïne en stelt dat de oorlog grote impact gaan hebben op de handelsstromen en de energiemarkt.

Nederlander wil online order nóg sneller in huis en niet extra betalen

2 maanden 2 weken ago
De Nederlandse consument heeft behoefte aan nog snellere levering. Maar zij willen daar niet extra voor betalen. Het hanteren van retourkosten heeft ook consequenties op het bestelgedrag: Nederlanders bestellen minder online als zij moeten betalen voor een retourzending.

Flitsbezorger Flink stapt naar de rechter in Gouda

2 maanden 2 weken ago
Vier flitsbezorgers veroveren in rap tempo de Nederlandse binnensteden en het ene na het andere bezorggebied wordt toegevoegd. In dit bericht verzamelt Logistiek.nl de laatste nieuwtjes over de flitsbezorgers. Zo is Gorillas geen Duits bedrijf meer en bereikt de onenigheid tussen flitsbezorgers en gemeenten inmiddels de rechter.

DSV breidt fors uit in Limburg: dit zijn de twee nieuwe warehouses – VIDEO

2 maanden 2 weken ago
Logistiek dienstverlener DSV heeft grote nieuwbouwplannen in de provincie Limburg voor twee van zijn divisies. In Sevenum bij Venlo wil de logistieke gigant een dubbeldeks crossdock-warehouse operatie realiseren en bij Maastricht Aachen Airport wordt gestart met de bouw van een groot multi-user distributiecentrum.

UPS krijgt geen miljardencompensatie van Brussel na TNT-fiasco

2 maanden 3 weken ago
Pakketgigant UPS krijgt geen miljarden schadevergoeding van de Europese Commissie voor het dwarsbomen van de overname van TNT Express. De commissie heeft wel fouten gemaakt, maar daarmee is niet aangetoond dat het Amerikaanse bedrijf daardoor is geschaad.

Europees onderzoek vergroot kansen voor zelfnavigerende heftrucks

2 maanden 3 weken ago
De volgende fase in het zelfstandig navigeren van heftrucks zit er aan te komen, met dank aan een Europees onderzoek op dit gebied. De trucks zouden op termijn met behulp van verschillende sensortechnologie de ruimtelijke omgeving moeten kunnen waarnemen en bewegingen van mensen en trucks moeten kunnen inschatten. Ook buiten de gangpaden in een magazijn.

DekaMarkt breidt vloot uit met dertig Ford Transits op HVO100

2 maanden 3 weken ago
Supermarktketen DekaMarkt heeft dertig Ford Transits aangeschaft voor het duurzaam bezorgen van boodschappen. De Ford Transits gaan bij DekaMarkt rijden op biodiesel HVO100 en dat zorgt voor 90 procent minder CO2-uitstoot, minder stikstofoxiden en minder fijnstofdeeltjes.